RaceWKND!:sta

Powered by

Ratamoottoriveneilyn uuden SM-sarjan, RaceWKND!:in kuulumiset ja toiminta-ohjeistus kaudesta 2018 alkaen.

Ratamoottoriveneilyn, sekä etenkin SM-sarjan kehittäminen on SPV:n tulevaisuuden kärkihankkeita. Käytännön toteutuksesta vastaa kolmevuotisella sopimuksella uusi promoottori, Liquid Level Promotions. Tässä hieman mitä tuleman pitää.

Nimi

SM-sarjan nimeksi tulee RaceWKND!, joka kuvastaa tapahtuman kestoa ja antaa kilpailuviikonlopulle vauhdikkaan fiiliksen modernilla tvistillä. Jatkossa ratamoottoriveneilyn SM-sarja =  RaceWKND!

Veneluokat

RaceWKND!:issä kilpaillaan Suomen mestaruudesta seuraavissa luokissa:

SJ-10
GT-15
GT-30
F4

Yhteistyösopimuksen tausta

Lajille on haluttu ”facelift”, jonka tarkoituksena on tuoda se tunnetummaksi, läheisemmäksi sekä mielenkiintoisemmaksi niin nykyisille osallistujille, suurelle yleisölle, kuin myös uusille potentiaalisille harrastajille ja kilpailijoille. Uusi promoottori on sitoutunut kehittämään rataveneilyä ym. näkökulmista, jotka merkittävissä osin muodostuvat niin uusien kilpailijoiden houkuttelemisesta ja lajin mielenkiintoisesta esittelemisestä, kuin myös alati kehittyvistä ja sisällöltään kasvavista tapahtumista.

Onnistuneeseen lopputulokseen pääsemiseksi tarvitaan kaikkien yhteistä panostusta ja positiivista mieltä. Tämä koskee niin lajiliittoa, promoottoria, kilpailuja järjestäviä seuroja, kuin myös kaikkia tiimejä sekä kilpailijoita.

Arvo ja arvomaailma

”Passion for Powerboat Racing”

Käytännössä tämä tarkoittaa kaikkien yhteistä halua kilpailla, kehittää ja kehittyä ratamoottoriveneilyn saralla, toimimalla positiivisella asenteella koko lajin hyväksi. Varikolla ja sen ulkopuolella tämä näkyy arvostuksessa toisia kilpailijoita, tiimejä ja kaikkia ratamoottoriveneilyn parissa toimivia kohtaan. Kannustetaan yhdessä toisiamme, annetaan apua ja uskalletaan sitä myös tarvittaessa pyytää.

Yhteistyösopimuksen tarkoitus

Pitkäjänteisenä tarkoituksena on kasvattaa ratamoottoriveneilyn medianäkyvyyttä sekä harrastajamäärää. Uusia paikkakuntia on tarkoitus saada järjestämään sekä etenkin isännöimään kilpailuja, tarjoamalla ammattimaisesti järjestetty, vauhdikas, kiinnostava ja yleisöä paikalle houkutteleva tapahtuma.

Erityisen tärkeää on huomioida, että kyse on etupäässä ratamoottoriveneilyn kehittämisestä edellä kuvatulla tavalla.

Kilpailujen anominen ja niistä päättäminen

Kilpailut anotaan kaudesta 2019 alkaen suoraan promoottorilta. Linkki anomukseen löytyy osoitteesta www.racewknd.fi. Kilpailujen anomisen aikataulu on aiemman mukainen ja kauden 2019 kilpailut tulee anoa 30.9.2018 mennessä. Anomisen helpottamiseksi on ym. nettisivuilla tähän oma lomake.

Päätöksistä ilmoitetaan hakijoille 31.1.2019 mennessä. Promoottori pidättää itsellään oikeuden sekä ehdottaa muuta kuin anottua aikaa kuin myös hyväksyä tai hylätä anomuksen.

Hyväksytty anomus tuo samalla hakijalle myös velvollisuuden toteuttaa kilpailu hakemuksen mukaisesti.

Kilpailuviikonloput ja muut tapahtumat

Katso KALENTERISSA

Tarkemmat tiedot ohjeineen löytyvät sivulta www.racewknd.fi kunkin ym. päivämäärän kohdalta ns. kilpailu tai tapahtumakutsusta hyvissä ajoin ennen ko. tapahtumaa. Tiedoista löytyvät tarkka aika ja paikka, ilmoittautumisohjeistus, polttoaine -vaatimukset, mahdollinen tiimien sijainti tai varikko-alueen täyttö-ohjeistus ja kartta, saapumisohjeistus, varustelistaus, majoitus-, matka- ja ateriamahdollisuudet sekä mahdolliset tarjoukset/edut. Ohjeistuksesta käyvät ilmi myös mahdollinen oheistoiminta sekä kattavat yhteystiedot.

Viikonloppujen sisältö

Kilpailuviikonloppu on kokonaisuudessaan kilpailijoiden kannalta kaksipäiväinen tapahtuma.

RaceWKND! -tapahtuma alkaa perjantain katsastuksilla ja päättyy sunnuntaina. Tarkennetut ja yksityiskohtaiset ohjeet osoitteessa www.racewknd.fi. Veneiden katsastukset aloitetaan siis jo perjantaina, jotta kilpailuviikonloppu voidaan viedä tehokkaasti läpi. Paikalle saa toki tulla vasta kilpailupäivän aamuna, jolloin katsastukset jatkuvat, mutta suositeltavaa on tulla jo edellisenä päivänä. Näin pystymme yhdessä varmistamaan aikataulussa pysymisen. Virallisesti kilpailuviikonloppu alkaa kuljettajan osalta ilmoittautumisesta paikan päällä ja päättyy palkintojen jakoon, sekä mahdolliseen lehdistötilaisuuteen.

Kilpailuviikonloppu on lähtöjen osalta kaksipäiväinen ja muodostuu SJ-10, GT-15, GT-30 ja F4 luokissa neljästä startista, joista kisastartteja on päivittäin kaksi kutakin veneluokkaa kohden, eli yhteensä 8kpl. Viikonlopun aikana ajetaan siis yhteensä 16 lähtöä, vapaita harjoituksia sekä mahdolliset näytösajot mm. vesijeteillä ja e-foilingilla.

RACEWKND! - PASSION FOR POWERBOAT RACING!

@2018 Liquid Level Promotions - All rights reserved